Wij willen u vragen de adviezen van de overheid ter harte te nemen en de daaruit voortvloeiende maatregelen op te volgen.

De komende maanden zijn we er in de praktijk op gericht op om de meest noodzakeljke zorg te bieden. In verband met de maatregelen van het RIVM kunnen we een beperkt aantal mensen per dag zien, we vragen daarvoor uw begrip. Telefonisch zijn we uiteraard bereikbaar en ook kunt u voor veel vragen thuisarts.nl raadplegen.

Het belangrijkste doel van de maatregelen is een tweede Corona piek te voorkomen.

Maatregelen >

 • Schroom niet ons te bellen over klachten die u ernstig verontrusten. 
  Wij denken met u mee over noodzaak en urgentie voor een afspraak of visite, rekening houdend met de maatregelen om besmetting te voorkomen.
 • Indien u klachten heeft van hoesten, verkoudheid en/of koorts kunt u niet op het spreekuur komen. Drink voldoende (1,5-2 l) en neem paracetamol. Blijf thuis tot ruim 24 uur nadat u geen klachten meer heeft. 
 • Om te testen op CORONA went u zicht tot de GGD tel nummer:

0800-1202 kijk op de website voor de procedure.

 • Bel de doktersassistente indien u steeds zieker wordt of ademhalingsklachten heeft, ouder bent dan 70 of een chronische ziekte heeft, de assistente bepaalt of u gebeld wordt, op het speciale spreekuur komt of een visite krijgt, kom niet naar de praktijk. 
 • Ivm met het beperkte aantal spreekuur plekken moeten minder urgente zaken nog steeds wachten. U kunt zelfstandig terecht bij de fysiotherapie, podotherapie, pedicure of ergotherapie hiervoor is geen verwijzing nodig.
 • De doktersassistente vraagt bij ALLE klachten naar koorts, hoesten, verkoudheid en het corona-risico. Weet/meet u temperatuur voor u belt.
 • Bestel u medicatie zoveel mogelijk via de receptenlijn , u kunt geen oude doosjes meer inleveren.
 • Medicatie ophalen: bij luchtwegklachten komt u niet zelf, stuur iemand of vraag de apotheek te bezorgen. Medicatie alleen ophalen tussen 16.00 uur en 17.00 uur en één persoon tegelijk aan de balie achter de aangegeven lijn. Wacht zo nodig buiten op uw beurt.
 • Indien u urine brengt zet u het op het daarvoor bedoelde tafeltje buiten of in de gang bij slecht weer. Zet u naam op het potje en het klachtenbriefje. Om 10.00 kijken we ze na en u wordt na 11.00 uur gebeld.
 • De spreekuren van de doktersassistenten zullen weer beperkt open gaan. Houd er rekening mee dat u langer moet wachten dan u gewend bent. Dit betreft bijv wratten aanstippen, oren uitspuiten, uitstrijken en spirometrie en bloeddrukcontroles.
 • De spreekuren van de praktijkondersteuner zijn weer opgestart. Dit betekent de controles diabetes en CVRM
 • De spreekuren voor de huisartsen worden aangepast zodat ze meer tijd hebben voor telefonische consulten en visites.

Als laatste: blijft u alstublieft beleefd naar onze doktersassistente en beantwoord de vragen netjes en kordaat. Ook als u ongerust bent of langer moet wachten dan u gewend bent. Wij huisartsen vertrouwen op onze doktersassistenten en vragen dat ook van u.

Het RIVM heeft de belangrijkste informatie voor u op een rijtje:

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

of bel het  landelijke informatienummer: 088-1447272

Voor al u klachten www.thuisarts.nl